Bijzonder verlof

U dient zich te houden aan de vastgestelde schoolvakanties. Dat geldt ook voor wintersportvakanties of bezoek van buitenlandse leerlingen aan hun eigen land. In bijzondere gevallen mag de directeur, in overleg met de leerplichtambtenaar, hier vanaf wijken. Dat geldt echter alleen voor ouders, die door hun beroep, niet in de schoolvakanties vrij/verlof kunnen nemen. U heeft dan in ieder geval een verklaring van uw werkgever nodig, waaruit blijkt dat u niet op een ander moment met vakantie kunt. De directeur mag geen toestemming geven als het gaat om de eerste twee weken na de zomervakantie. Scholen moeten kinderen vrij geven voor de dagen waarop ze vanwege hun geloofs- of levensovertuiging niet op school kunnen zijn. Dat geldt ook voor dagen met belangrijke familieverplichtingen, zoals een begrafenis of huwelijk. Alle verzoeken dienen schriftelijk bij de directeur te worden aangevraagd.

Aanvraag bijzonder verlof

Achternaam*